Известие

Collapse
No announcement yet.

Песакоструйка на цялата алфа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Песакоструйка на цялата алфа

Почнал съм да разгробявам 33-ката и искам преди да се боядише да се мине на песакоструйка(врати,калници,капаци,багажник,всичко с изключение на двигатела и там вътре около него).Затова помагайте къде,колко(приблизително),за колко време?
    alfa 33 1.5 boxer-85

Да обичаш значи да даваш,а по-скъпа любов от алфа нема

Преди 10 дена си минах джантите 15-ки на песакоструйка преди боядисването взеха ми по 20лв. на джанта, но много финно се получи За около час бяха приключили с манипулацията
    Alfa Romeo 155 1.8TS 96 климатроник

Comment

Колега супер скъпо мисля че ще ти излезе, за цяла кола мисля че ще е
      множко като пари!
      Друго, хубаво е да уцелиш на човек който знае как да работи с това чудо защото съм виждал джанти минати на пясакоструика и седяха целите на дупчици, а мисля че няма да искаш така да стане!
      Пожелавам ти успех, не мога да те насоча никъде за софия и пиши какво е станало после!
      Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

Как се измерва квадратурата на ламарините на кола .Офертата е 25 парцала на кв.м. за песакоструй.струва ми се че повече от 8-9 кв.м. не е 33-ката.
        alfa 33 1.5 boxer-85

Comment

Ако решиш да минаваш цялата кола, задължително мотора, скоростната, окачването и всичко останало трябва да са свалени, трябва да закараш само ламарините. Пясъка ще влезе точно там където не трябва и после много ще страдаш. Иначе ми е интересно къде ще го направиш колко ще ти вземат и какво ще стане точно.
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Колега според мен се опитваш да направиш голяма глупост с тоя пясък,но ти си знаеш най добре какво правиш.
            RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
            0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
              Колега според мен се опитваш да направиш голяма глупост с тоя пясък,но ти си знаеш най добре какво правиш.
              Със сигурност има много неща които не знам. ще съм ти благодарен ако ми кажеш какви са ти съображенията за да твърдиш това. А иначе 25 парцала е диалект на 25 лева.
              alfa 33 1.5 boxer-85

Comment

слагаш си беля с тая работа. Нали знаеш какво да очакваш след операцията,кадето е позагнила и поизтняла ламарината ще стане дупка.Другото нещо след като минеш колата на песакоструйка апсолютно всичко ще падне от ламарината вкючително и ръждата,но пък за сметка на това ламарината остава гола и без защита от корозия и ти едвали ще можеш да я защитиш по добре от производителя.Ламарината ръждясва за минути,а ти със сигурност ще имаш пропуски при обработването,и какво става след една година ДУПКА.Казвам това от личен опит защото вече 5 години съм в тоя бранш.Откажи се за твое добро е ще си сложиш белята с тая история

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Добре съгласен съм с всичко което казахте дотук ,ама той проблема си остава .на алфицата трябва да и се направи изкърпване и боядисване,но как да я изкърпя върху раждата ли ще хвърля не малко пара искам да стане като хората.А иначе за защитата на производителя знам следното-когато колата беше на 10 години демек през 1995 страничните прагове ги нямаше(тотално изгнили) ,изкърпиха се с поцинковани улуци и за изненада когато свалих пластмасите преди няколко седмици праговете бяха като нови .Та сега ще се опитам да постигна същият ефект с другите проблемни зони,които са:задните калници и(в зоната зад гумите където се събира кал а зимата сол)и другото място е под пластмасата на предния капак(леле като я свалих тая пластмаса ,ражда тотална жал ми е да мина един грунд и да я заеба)
                  alfa 33 1.5 boxer-85

Comment

ми хубаво тогава Песакоструйка и после подцинковане това ти е спасението ама едвали ще стане

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Няма ли да е по - добре не с въздух и пясък, ами с вода и пясък
                      виждал съм резултатът - много финно почистване се получава разбира се и пясъкът трябва да е фин.
                      Гледах вендъж по Discovery имаше един манииак сглобяваше си коли сам та той ползваше сгъстен въздух и малки гранули пластмаса явно за да не се получат големи язви по ламарината.
                      sigpic
                      punto GT '96

Comment

Първоначално публикувано от pe6kata212
                        ми хубаво тогава Песакоструйка и после подцинковане това ти е спасението ама едвали ще стане
                        Ако ме убедиш че ще реши проблема поне за 7-8 години ще стане .Ще я мина с пясък цялата и ще поцинковам всяка ламаринка по нея .Моля специалистите по обработване на метали(каквито имаме и във форума)да се включат и те с идеи и съвети .Ще се радвам на всеки отзовал се на помощ.
                        alfa 33 1.5 boxer-85

Comment

Пясъкоструене!!!

Колега, завиждам ти на амбицията! Хубави са ти идеите но...
                          1. Почистването с пясъкоструен апарат е метод за почистване на метални повърхности, но на по-малки площи,защото става бавно с известно задържане на местата с дебел слой боя ,ръжда или някакво покритие! Регулирането на силата на пясъкоструене става от налягането на въздуха и размера на дюзата и е възможно някъде /някой вече спомена/ , където е поизгнило да нанесеш непоправими дефекти по повърхността! За сведение има струйни апарати,които работят с стъклени дробинки но това е още по-скъпо Един съвет само...опитай само с един елемент и ще видиш колко време ще ти отнеме да го почистиш качествено
                          2. Подцинковането е метод на електрохимично покритие / да не си е помислил някой,че става с нанасяне с четка /, и става качествено когато повърхността е чиста и гладка,т.е. трябвло е ламарината преди да стане на калник да е подцинкована! В твоя случай трудно тези профилирани калници трудно ще постигнеш искания ефект дори и да ги държиш по-дълго време във ваната,а къде ще намериш такава инсталация е отделен въпрос...може би в Кремиковци...не знам!
                          3. Ако съм поохладил страстите ти моля за извинение но според мен този метод е почти невъзможен за изпълнение!
                          4.Сега има и се продават химикали за всчко,за смъкване на бои,ръжди и какво ли не,както и покрития,които се нанасят с пулверизатор така че наблегни на този метод
                          5. Накрая само за сведение, с корозията ще се пребориш трудно и решението е подмяна с ново
                          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

значи аз сега реставрирам една AlfettaGTV2000 и я обработих с някаква фосфорна киселина която калцира ръждата и не и позволява да се разпространява.След това я минах с цинков грунд,а за резултата ще кажа след 10 години

П.П. Помисли над тоя варянт

Comment

Флекса му е майката Рязане до здраво И после - жицохвъргачката с 1.5 ламарина. Не си мислете че можете само да изчистите ръждата, да боядисате отгоре и , че ще си се возите щастливи. Само при почистването ще почнат да се образуват дупки.
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                              X